För dig som har svårt med matematik i skolan – här får du hjälp

Många upplever matematik som ett av de svåraste om inte det svåraste ämnet i skolan. Många andra ämnen kan man kämpa sig igenom, lära sig utantill, plugga hårt och bara lära sig men matematiken kan ibland te sig omöjlig för vissa. Det behöver förstås inte vara så!

Matematik är ett annorlunda ämne jämfört med tex geografi eller svenska och det är ett ämne som kräver ett lite annat tänk än att lära sig engelska glosor. Man behöver lära sig och applicera tekniker, så kallade algoritmer, för att bryta ner ett svårt matteproblem i enklare problem – och det gäller att komma ihåg och kunna applicera dessa tekniker samt veta när man ska använda vilken teknik. I det avseendet är det inte olikt att lösa gåtor. Matematik kan också ses som den ultimata problemlösningen!

Om man har svårt att frammana dessa kunskaper så finns det hjälp att få och det även på nätet. På Eddler.se kan man lära sig matematik online med smidiga, enkla videoklipp och lektioner. Man slipper den eventuella frustration man kan ha av att mamma eller pappa ska förklara eller en mattelärare som inte fattar vad det är man inte fattar! På ett kravlöst sätt och får 89 kr / månaden (9 kr / mån under provperioden) kan man istället få den hjälp med matten som man behöver för att komma över tröskeln där matematik är ett “omöjligt ämne” till att man fattar vilken angreppspunkt man ska ha – och lösa mattetalen! Testa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *